marți, 13 martie 2018

Casa visurilor mele cu AIA Proiect

Atunci cand ai in minte un proiect de casa, ai de facut milioane de lucruri. In primul si in primul rand, cel mai important este proiectul arhitectural, apoi daca este posibila obtinerea avizelor de constructie, conform PUZ-ului zonal. De cele mai multe ori, oamenii se gandesc ca este simpla construirea unei case, ca oricine o poate face; insa realitatea este alta. AI nevoie de experti in domeniu, ca cei de la AIA Proiect, care sa te ajute cu tot ce tine de construirea casei.
Acestia te pot ajuta cu tot ce tine de:
·         Servicii de proiectare pentru cladiri rezidentiale, comerciale si industriale, cu toate fazele de proiectare (autorizatie de construire DTAC, proiect tehnic si detalii de executie).
  • Servicii de proiectare si intocmire documentatii specifice necesare desfiintarilor si demolarilor (DTAD – releveu + intocmire documentatie tehnica).
  • Modificari interioare (pereti neportanti, pereti compartimentare, etc.), intocmire documentatie tehnica DTAC .
  • Studii de prefezabilitate si fezabilitate, studii de urbanism si insertie.
  • Relevee de specialitate pentru cladiri rezidentiale si industriale, instalatii, etc.
  • Consultanta de specialitate si in domeniile conexe.
  • Conversii functionale si diverse transformari, schimbari ale destinatiilor cladirilor.
  • Documentatii si materiale de prezentare (animatii, concept 3D, albume prezentare etc.).
  • Machete de ansamblu si obiect.
  • Documentatii pentru eliberarea Certificatului De Urbanism.
  • Consultanta tehnica si intocmire documentatie pentru obtinerea avizelor de amplasament si studiilor de specialitate specificate in Certificatul de Urbanism.
  • Idei, concept si studiu solutie proiect de arhitectura, structura si instalatii.
  • Consultanta tehnica in obtinerea studiilor de specialitate (expertize tehnice, studii geotehnice).
  • Proiecte Tehnice si Detalii De Executie (D.T.P.T., D.T.D.E.). Intocmire Antemasuratori si Caiete de Sarcini.
  • Evaluare Imobiliara (Raport Evaluare imobiliara acreditat de ANEVAR – Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România)
  • Consultanta tehnica, Asistenta de santier si Urmarire a lucrarilor de executie.
  • Documentatii pentru obtinerea unui aviz ISU / autorizatie de pompieri si proiecte de securitate la incendiu si scenariu la foc, verificari si rapoarte de expertiza
  • Consultanta achizitie imobile si Servicii de Proiectare amenajari interioare sau exterioare / propuneri de amenajare si mobilare, proiectare mobilier (pal si lemn masiv)
Ce inseamna asta? Inseamna ca expertii te pot ajuta la fiecare pas, pornind de la achizitia unui teren, care poate avea o casa ce necesita demolare sau reparatii, cu cadastrul si intabularea, cu avizul pentru gaz, cu proiectul arhitectural, cu tot ceea ce tine de constructia in sine, cu supravegherea lucrarii de constructie, cu structura si instalatia casei sau cladirii pe care doresti sa o construiesti.
Pentru ca „acasa„ este necesar sa fie un loc sigur pentru tine si familia ta. Sau daca vrei sa construiesti o cladire de birouri, iarasi ai nevoie de un plan sigur, pentru ca a ta cladire sa fie un loc in care oamenii sa se simta in siguranta, si sa fie in siguranta.
De aceea, eu cu siguranta voi apela la experti sa imi construiesc casa visurilor, sigura dar moderna, calduroasa iarna si racoroasa vara, precum si cat mai eco.
M-am gandit la mai multe modele de case, cum ar fi:














Aici sunt doar 2 exemple cu ceea ce pot face cei de la
, iar eu m-am hotarat sa apelez la ei cu tot ce tine de proiectare, obtinere autorizatii de constructie,
supracheghere constructie, design interior, instalatii electrice si sanitare, chiar si mobila daca e posibil. Avand copil mic, vreau doar sa imi expun ideile, iar arhitectii si expertii de la firma sa faca totul cap coada, iar eu doar sa vin din cand in cand sa vad progresul, iar mai apoi produsul finit.
Am gasit un teren care ar avea nevoie de o evaluare, de cadastru, de demolarea a ceea ce se afla pe el.
Ma gandeam ca ar fi o idee buna sa am panouri solare, care sa imi asigure necesarul energetic, poate chiar si acoperis verde, iar in casa as vrea cat mai multa luminca naturala, podele incalzite, sa fie pe rotund daca este posibil.
As vrea un gard viu inalt, cu o alee pietruita marginita de faclii cu incarcare solara, cu un loc de gratar si un foisor in curte, cu un loc de joaca pentru copiii, care sa includa o portiune de nisip, o piscina, un loc cimentat pentru baschet, garaj, o gradina cu flori, o portiune unde pot face o sera impamantata, precum si o portiune in care as vrea sa cresc pasari mici, si bineinteles un tarc pentru un viitor catel.
Casa as vrea sa aibe demisol, parter+ etaj si mansarda. La demisol se va afla sala de forta, cu loc de dans si yoga, la parter camera de oaspeti, baie de serviciu, spalatorie, bucatarie si un living spatios, cu o camera pentru jocuri si filme; la etaj as vrea 3 dormitoare, cu 3 bai, iar la mansarda vreau o oaza de liniste, cu o biblioteca imensa, si un loc de citit la geam, unde sa pot avea multe, multe, multe flori. O portiune de acoperis as vrea sa fie din geam termopan ca sa putem vedea stelele noaptea, iar pe podea o saltea mare.
La fiecare etaj vreau balcon, la fiecare camera, cu o masuta si 2 scaune, unde sa isi poata servi fiecare cafeaua.
Sunt ferm convinsa ca proiectul este realizabil si ca cei de la AIA Proiect ma vor ajuta cu tot ce tine de acest plan: cadastru, proiectare, obtinere autorizatie, recomandarea de o firma de constructii decenta si serioasa, cu consultanta in tot ceea ce am nevoie, de la tipul de materiale folosite, la mobila de interior. Abia astept prima intalnire cu expertii de la AIA.
Acest articol a fost scris pentru SPRING SuperBlog 2018.

Niciun comentariu: