duminică, 25 martie 2018

Dieta Ketogenica

DIeta ketogenica nu este o dieta minune, insa eu de exemplu am slabit 14 kg in 6 saptamani cu aceasta dieta, fara sa pun un gram inapoi 2 ani de zile.
Dieta ketogenica se bazeaza pe un principiu simplu, reducerea carbohidratilor, si marirea numarului de proteine si grasimi.
Cam asa 65% grasimi, 30%proteina si doar 5% carbohidrati.
Ce alimente sunt permise în dieta ketogenică
Proteine din carne, lactate și ouă
  • Carne: pui, porc, vită, oaie, miel, capră, berbec, ied și pește, ficat.
Aruncă din bucătărie orice fel de mezeluri, cârnații, carnea afumată sau procesată industrial.
  • Lactate: lapte, unt, iaurt grecesc, smântână, telemea maturată, cașcaval, brânzeturi franțuzești sau italienești, practic cam orice îți dorești.
Idealul ar fi să găsești o sursă de încredere pentru lactate, ca să le poți consuma cât mai proaspete și naturale.
  • Ouă: sunt de preferat ouăle de țară sau bio

Grăsimi din uleiuri și semințe
  • Pe lângă grăsimile care vor veni și din alimentele cu proteine, o mare parte din aportul zilnic provine din uleiuri, semințe și fructe cu nivel crescut de grăsimi sănătoase.
  • Uleiuri permise:  in, cocos, cânepă, germeni de grâu, avocado, nuci, seminţe de dovleac, măsline, porumb şi seminte de struguri, măsline
  • Semințe și fructe uscate: alune de pădure, migdale, nucă românească, nuci braziliene, caju, macadamia, fistic, semințe de in și de floarea soarelui, semințe de dovleac, sâmburi de caisă și semințe de susan
  • Alte surse de grăsimi vegetale: avocado, nuca de cocos și uleiul de cocos, măslinele și uleiul de măsline

Legume și fructe
Pentru asigurarea aportului de glucide de 5% zilnic, dar și echilibrarea aportului nutrițional, poți consuma oricare dintre următoarele fructe și legume: broccoli, conopidă, spanac, fasole verde, varză, ardei, castravete, roșie, morcov, ceapă, usturoi, dovlecei, vinete, salată verde, ridiche, țelină, fructe de pădure, kiwi, ananas, mere. Cantitățile trebuie să fie moderate, deci cel mai probabil legumele și fructele vor constitui mici garnituri pentru prânz sau cină (jumătate de cană).

Ce nu ai voie să mănânci
  • sarea și zahărul sunt complet interzise
  • cereale și preparate cu cereale: pâine, paste, mămăligă
  • alcoolul, băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite
  • dulciurile de orice fel

Dieta ketogenică este una dintre dietele controversate, pentru că în cazul anumitor persoane poate cauza probleme de sănătate. De aceea este obligatoriu să vizitezi medicul înainte de a aborda acest regim.
Pentru aceasta dieta eu am folosit aplicatia myketo din google play.
Daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa ma contactezi, si te voi ajuta cu un meniu personalizat.Pentru meniu personalizat trimite un mail la raineritza@gmail.com cu: inaltime, greutate, varsta, ce preferinte culinare ai, daca ai alergii, etc

Niciun comentariu: