miercuri, 11 aprilie 2018

Dreptul la o viata normala!

Toti copiii au dreptul la o viata normal! Insa nu toti au o viata normala! Acesti copii sunt cei care depind in totalitate de parintii lor, si au diverse diagnostice, autism, Sindrom Down, etc.
Fara parintii lor, ce s-ar face? Scoala romaneasca nu ii invata cum sa se descurce, dimpotriva, incearca sa ii modeleze dupa un tipar, in care ei pur si simplu nu pot intra. Pentru ca sunt copii deosebiti si minunati, care trebuie integrati, nu marginalizati! Ori exact asta se intampla. Unii par integrati, da, dar asta dupa lupte acerbe ale parintilor cu sistemul, dupa o caruta de bani platiti pe insotitor si terapii, an dupa an, dupa discriminari si susoteli. Of, daca ati sti ce este in sufletul acestor parinti! Eu sunt terapeut de aproximativ 5 ani, si de vreo 3 am un vis, si anume sa deschid un centru in care copilasii astia deosebiti sa invete sa se descurce in mod independent, asa cum ar fi normal, si asa cum am vazut in mai multe tari din Europa si Asia.
Un centru in care parintii lor ii pot lasa dimineata linistiti, si ii pot lua seara la fel de linistiti si fericiti! Aici copiii vor invata o meserie, vor avea parte de terapie, de ore normale( curricula nationala) adaptate fiecaruia dintre ei, de muzica, de sport, de dans, de tot ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Un loc in care pot `creste` frumos, de la gradinita si pana la varsta majoratului. Insa munca noastra nu se va opri la varsta majoratului, ci ii vom ajuta sa se integreze mai departe in societate.
Cei mai multi parinti de copii speciali se gandesc ce vor face copiii lor cand nu vor mai fi.... Drept pentru care acest centru va fi `salvarea` lor, pentru ca eu una nu ma dau batuta, si voi lupta pana in panzele albe pentru acesti copii! Minunatii care m-au invatat cum sa traiesc in prezent din nou, care mi-au oferit bucurii nemarginite cu fiecare progres, care m-au invatat sa fiu copil din nou! Pentru ei am deschis Asociatia Pentru Educarea si Integrarea Tuturor, si tot pentru ei am lansat o campanie de strangere de fonduri! Am nevoie de 500000 de Euro pentru a cumpara o casa cu 20 de camere, in care vor invata aproximativ 150 de copii, plus aproximativ 50000 Euro pentru amenajarea salilor. Pentru asta am nevoie de oameni, oameni pentru oameni! Lumea e atat de mare si e atat de usor sa ajuti.... Daca 10000 de oameni ar dona cate 50 de lei, adica o mini iesire in oras, sau 3 pachete de tigari, s-ar strange imediat, iar acesti copii minunati ar avea un loc in care sa invete, sa se joace, sa manance, si sa deprinda abilitati de viata! Dar nu numai copiii vor beneficia de acest centru, ci si parintii lor, care vor putea participa la workshopuri de dezvoltare personala, de sprijin reciproc, de prietenie si intelegere, si bineinteles, acest centru va crea locuri de munca stabile pentru aproximativ 65 de persoane, si asta doar pentru inceput!
Walt Disney a spus candva:`` Daca poti visa ceva, inseamna ca poti face acel lucru!``
Trag speranta ca voi reusi cat mai curand sa strang banii necesari pentru Centrul Educational. Pentru donatii puteti accesa https://oameni.sprijina.ro/cauze/o-viata-normala sau ma puteti contacta prin formularul de mai jos, pentru donatie directa in cont sau Paypal!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Niciun comentariu: